Noutati

Pictura, terapie pentru suflet

Acuarello Picturi pe Numere - Picturi pe numere - 6

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]Pictura este un mod de expresie a creativităţii umane, iar ca orice altă formă de manifestare artistică, pictura este influențată în primul rând de emoții, apoi de gândire, imaginile fiind mult mai încarcate în mod emoțional decât cuvintele.

Se știe faptul că arta are rolul de a ne relaxa, iar persoanele care sunt pasionate de pictură găsesc momentul de liniște și meditație pentru suflet. Terapia prin pictură reprezintă o modalitate deosebită de cunoaștere a propriei personalități și ne ajută sa ne dezvoltăm în mai multe aspecte:

1. Concentrare și vindecare: Persoanele care dedică timp de câteva ore picturii, intră în propria zonă, într-o puternică stare de concentrare, se detașează de mediul înconjurător, iar timpul trece fără să realizeze.

2. Sănătate mentală: Pictura de ajută să ne deconectăm de probleme, ne ajută să ieșim din angoasă și să o transformăm în ceva frumos.

3. Inteligență emoțională: Emoțiile fac parte din lumea creativă pe care o avem în interiorul nostru. Lăsând emoțiile să iasă la suprafață prin intermediul picturii, se creează o armonie între minte și suflet, ceea ce ne ajută să simțim fericire, iubire, empatie și pace.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *